<![CDATA[iO Pages - Tijdschrift over progressieve rockmuziek]]> http://www.iopages.nl/rss/ nl RSS <![CDATA[Nieuwe band ex-Haken bassist]]> Voormalig Haken bassist Tom MacLean is samen met drummer Jasper Barendregt , gitarist Nik Wolf en zanger Bryan Ramage een nieuw muzikaal avontuur begonnen: de dark progressive/power metal groep Psion.

Op 1 september komt bij Illusionary Records de debuut EP uit met daarop 4 nummers. Op de bandcamp site van Psion kun je al een nummer horen en de EP bestellen.

]]>
Mon, 24 Jul 2017 10:35:15 +0200 http://www.iopages.nl/nieuws/id/605/nieuwe-band-ex-haken-bassist
<![CDATA[Riverside op Huntenpop]]> De 28ste editie van Huntenpop vindt plaats op 12 augustus in het DRU Park in Ulft. Naast de Nederlandse grootheden als Kensington, Blaudzun en Chef Special is er dit jaar ook aan de progliefhebbers gedacht: Riverside. Naast onze Poolse vrienden zijn ook Delain en Navarone best wel een bezoekje waard. Voor de ticketprijs hoef je het niet te laten: € 35 voor een hele dag muziek. Hier zijn de kaarten te koop.

Het blokkenschema is nog niet gepubliceerd, houdt daarvoor de Huntenpop website in de gaten.

 

]]>
Mon, 24 Jul 2017 10:04:57 +0200 http://www.iopages.nl/nieuws/id/604/riverside-op-huntenpop
<![CDATA[Laat Metropole Orkest een prognummer opnemen ]]> Het Metropole Orkest is er voor iedereen! Ze spelen alles, behalve klassieke muziek. Denk aan pop, jazz en filmmuziek maar ook aan dance, hiphop, rock en wereldmuziek. Om te bewijzen dat Metropole Orkest dit allemaal kan spelen én omdat ze graag samenwerken met nieuw en gevestigd talent uit Nederland laten ze JOU bepalen met welke artiest of band ze een nummer moeten opnemen.

De eerste stemronde is voorbij, de tweede stemronde is nu open en eindigt op 1 augustus 2017, 12.00 uur. 

Na de eerste stemronde stond Arjen Lucassen op één, Epica op twee en Kayak op 21.

Stem hier op je favoriete artiest/band!

]]>
Thu, 20 Jul 2017 11:13:16 +0200 http://www.iopages.nl/nieuws/id/603/laat-metropole-orkest-een-prognummer-opnemen
<![CDATA[Simon Ã…kesson verlaat Moon Safari]]> Toetsenist en mede-oprichter Simon Åkesson verlaat Moon Safari vanwege "omstandigheden in zijn leven in de afgelopen jaren en de problemen die hij heeft met alcohol maken hem ongeinspireerd". Hij is een persoon die altijd 100 % wil geven en is daar nu niet toe in staat, hij heeft een rustperiode nodig. De band laat hem niet vallen, en zegt hem met open armen op te wachten als hij er weer klaar voor is.

In 2015 nam de band al afscheid van drummer Tobias Lundgren.

De overige vijf leden gaan zich nu richten op het voltooien van Himlabacken Vol. 2.

Voor de optredens hebben ze nog geen beslissing genomen over een vervanging. 

]]>
Mon, 10 Jul 2017 13:58:19 +0200 http://www.iopages.nl/nieuws/id/602/simon-akesson-verlaat-moon-safari
<![CDATA[Collin Leijenaar drummer bij Kayak]]> De line-up van Kayak is bekend! De bezetting waarin de groep zal gaan optreden bestaat behalve uit toetsenist Ton Scherpenzeel, gitarist Marcel Singor en zanger Bart Schwertmann, nu definitief ook uit bassist Kristoffer Gildenlöw (reeds te horen op het nieuwe album 'Seventeen') en drummer Collin Leijenaar, die onlangs de gelederen is komen versterken.

]]>
Mon, 10 Jul 2017 13:40:31 +0200 http://www.iopages.nl/nieuws/id/601/collin-leijenaar-drummer-bij-kayak