Marcel Singor

Marcel Singor

Sinds Marcel Singor op 13-jarige leeftijd de Nederlandse "Guitar-awards" won geldt hij als een van de meest vooraanstaande gitaarvirtuozen van de lage landen. Na de 2de helft van de jaren 80 als jonge stunt-gitarist in verschillende bands te hebben gespeeld, spendeerde Marcel de 2 decennia daarna vooral aan het verbeteren en verbreden van zijn live en studio ervaring. Hij verleende zijn medewerking aan een indrukwekkende lijst van albums en optredens met zowel nationale als internationale artiesten.
Ondertussen ging Marcel ook onafgebroken door met het maken van demo's van eigen materiaal, wat uiteindelijk resulteerde in de release van 2 albums van bands met Marcel als frontman: "Xam" (1997) en "Maxville" (2000, gereleased in 2002) . Deze albums maakten duidelijk dat Singor naast zijn unieke gitaarpower ook verrassend veel te melden had als zanger, schrijver, arrangeur en producer.
Een welkome bijkomstigheid van deze kwaliteiten was dat Marcel hierdoor het perfecte profiel had ontwikkelt voor de functie van gitaardocent/bandcoach op CVAPOP (Conservatorium van Amsterdam, popafdeling) een baan die hij tot op heden heeft.
Een aantal demo's die bedoeld waren als "work in progress" voor Singor's eerste solo album kwamen via radio-DJ/A&R man/CVA geschiedenis docent Flip van der Enden in de handen van producer Bas Bron (muzikaal mastermind achter o.a. "De jeugd van tegenwoordig", "Bastian", "Seymour Bits"), die gelijk iets samen wilde doen. Na eerst een song te hebben gemaakt voor een van Bron's alter ego's "Seymour Bits"("Deluxe") werden er snel plannen gemaakt om een volledig album te gaan opnemen.
Hoewel "Futureproof" Marcel Singor's eerste daadwerkelijke solo album is, is het ook zijn eerste volwaardige samenwerking in de context van eigen materiaal.
Het album is absoluut het geluid van het beste van 2, op het eerste gezicht verschillende, werelden. Bron's futuristische, synth-heavy productie stijl laat precies de juiste hoeveelheid ruimte over voor Singor's ongeremde leadgitaar, karakteristieke maar altijd toegankelijke lead en harmony vocalen en nooit voor de hand liggende, melodieuze stijl van songschrijven.
De eerste 3 singles/video's "Authority","Technicolor","Did that really just happen?" zijn inmiddels gereleased en het album is inmiddels ook vertaald naar het podium waar funky, melodieuze, synthrock met jawdropping-gitaarsolo's terug op de kaart wordt gezet op een totaal frisse manier.

 

Andere video's van Marcel Singor:

Authority afkomstig van het album "Futureproof"

Did that really just happen? afkomstig van het album "Futureproof"

Links Marcel Singor

Terug naar de informatie over het iO Pages Festival.

iO Pages Festival 2016

IO Pages Festival 2016

Advertenties

Volg iO Pages ook op

Facebook Twitter Instagram

© 2023 - website by cubique den haag