Progressive rock nieuws

Knight Area stopt ermee

zaterdag 10 december 2022

Knight Area stopt ermee


De bandleden van de rockband uit Boskoop kiezen na 19 jaar hun eigen pad.

Met de aankondiging van hun allerlaatste concert op 10 december 2023 (Luxor Live Arnhem) luiden de bandleden hun aanstaande vertrek in en daarmee komt er een einde aan het bestaan van Knight Area. De afgelopen 4 jaar heeft de band veel tijd gestoken in de productie en realisatie van twee albums met het thema D-day (D-day en D-Day II - the final chapter). Met de lancering van deze twee laatste albums, die wereldwijd goed ontvangen zijn, heeft de band een creatief hoogtepunt bereikt en voor de bandleden is dat het beste moment om te stoppen.

Gerben Klazinga, toetsenist en oprichter van de band: "Na zoveel mooie jaren met fantastische hoogtepunten, denk aan de albums die we hebben uitgebracht maar ook alle internationale locaties waar we hebben mogen spelen, is het ergens goed zo. We realiseren ons dat we creatief gezien onze beste producties hebben gemaakt en dan voelt het goed om het af te sluiten. We gaan alle muzikale hoogtepunten en uiteraard onze crewleden en trouwe fans enorm missen en we willen iedereen heel erg bedanken voor alle steun die we jarenlang hebben mogen ontvangen."

 

De bezetting van Knight Area bestaat uit: toetsenist Gerben Klazinga, bassist Peter Vink, gitarist Mark Bogert, zanger Jan Willem Ketelaers en drummer Pieter van Hoorn. Na het slotconcert zullen de bandleden allen hun eigen weg vervolgen.

Hoogtepunten

Knight Area is in 2004 opgericht en heeft in de afgelopen jaren 10 albums uitgebracht en ruim 100 internationale optredens verzorgd. Naast verschillende Nederlandse en Europese clubpodia heeft de band ook grote internationale optredens verzorgd waaronder shows op het NEARfest festival in de USA, Night of the Prog festival op de Loreleii Freilichtbühne, ProgSud Festival in Marseille, FMPM Montreal Canada, Slottskogen festival in Göteborg, 2DAYS PROG festival in Veruno Italië en het Progpower Europe festival in Baarlo. In 2012 won Knight Area the IO-pages Award voor beste album met ‘Nine Paths'.

Afscheidsconcert

Het laatste concert van Knight Area vindt plaats op zondagmiddag 10 december 2023 in Luxor Live te Arnhem. De kaartverkoop voor dit laatste Knight Area spektakel is vandaag gestart en kaarten kunnen worden gereserveerd via luxorlive.nl. https://www.luxorlive.nl/agenda/knight-area-3/

Pieter van Hoorn, drummer: Hier gaan we echt een mooi slotfeest van maken. We gaan nog een keer echt hard knallen en halen alles uit de kast. Voor de band, de crew en de trouwe fans het moment om het nog een keer te kunnen vieren. Wij hopen dat iedereen erbij kan zijn en dat wij een volle zaal hebben.

 

Dit is een bericht uit het nieuwsarchief. Klik hier voor actueel prognieuws.

Concertagenda

vrijdag 3 februari 2023

Manfred Mann's Earth Band - Poppodium Boerderij, Zoetermeer

Manfred Mann's Earth Band

vrijdag 3 februari 2023 - 20:00

Poppodium Boerderij, Zoetermeer

zaterdag 4 februari 2023

Symphonic Rock Night - Theater De Tamboer, Hoogeveen

Symphonic Rock Night

zaterdag 4 februari 2023 - 20:15

Theater De Tamboer, Hoogeveen

€ 27,50 - koop kaarten

zondag 5 februari 2023

Blank Manuskript - 't Blok, Nieuwerkerk aan den IJssel

Blank Manuskript

Voorprogramma: Mindspeak

zondag 5 februari 2023 - 15:00

't Blok, Nieuwerkerk aan den IJssel

Leprous - TivoliVredenburg, Utrecht

Leprous

zondag 5 februari 2023 - 20:00

TivoliVredenburg, Utrecht

Tribute to THE WALL live - Ahoy, Rotterdam

Tribute to THE WALL live

zondag 5 februari 2023 - 20:00

Ahoy, Rotterdam

Manfred Mann's Earth Band - De Bosuil , Weert

Manfred Mann's Earth Band

zondag 5 februari 2023 - 20:00

De Bosuil , Weert

maandag 6 februari 2023

Leprous - Muziekgieterij, Maastricht

Leprous

maandag 6 februari 2023 - 20:00

Muziekgieterij, Maastricht

donderdag 9 februari 2023

John Mitchell - Muziekgieterij, Maastricht

John Mitchell

donderdag 9 februari 2023 - 20:00

Muziekgieterij, Maastricht

Bekijk de volledige agenda »

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang elke week het nieuws en de prog-rock agenda in je mailbox.

Word abonnee!!

Word nu abonnee van iO Pages en ontvang 7 x per jaar een rijk geïllustreerd magazine met alles wat je weten wilt over progressive rock. Er ligt ook nog een welkomstgeschenk voor je klaar! Lees verder ».

Volg iO Pages ook op

Facebook Twitter Instagram

© 2023 - website by cubique den haag