Progressive rock nieuws

Symphonic Pink Floyd for War Child

dinsdag 30 januari 2024

Symphonic Pink Floyd for War Child

Een muzikale reis die de grenzen van rock en symfonie overstijgt, keert terug om het publiek opnieuw te betoveren voor een geweldig doel. "Symphonic Pink Floyd for War Child" is meer dan een concert; het is een samenspel van rock en klassiek, van MR. Pink's eerbetoon aan Pink Floyd's tijdloze geluiden, ondersteund door het Haags Studenten Symfonie Orkest Valerius - allemaal ten gunste van War Child.

Tickets zijn nu verkrijgbaar via Ticketmaster.

Dit evenement, wat voor de derde keer plaatsvindt op 13 april 2024 in het Haagse World Forum, belichaamt de samensmelting van twee werelden in een avond die velen zullen herinneren. Deze uitvoering tilt de erfenis van Pink Floyd naar nieuwe hoogtes en illustreert de kracht van muziek als een kracht voor verandering.

Eric Drabbe, organisator van Symphonic Pink Floyd for War Child, verwoordt de essentie van het evenement met passie: "Wij geloven in de kracht van muziek. Dit concert is meer dan een fusie van genres; het is een beweging die mensen samenbrengt om een verschil te maken in het leven van kinderen getroffen door oorlog. Als publiek draagt u niet alleen bij aan een avond vol nostalgie en akoestisch genot, maar steunt u ook het essentiële werk van War Child."

Het symfonieorkest, samengesteld uit studenten met 15 verschillende nationaliteiten en onder leiding van Arne Visser, belooft het publiek mee te nemen op een reis door klassiekers die generaties hebben gedefinieerd. En te midden van deze muzikale tapestry, zal het jonge talent Julian Parker, een veertienjarige saxofoonvirtuoos, het publiek verrassen met een solo-optreden.

Peter Chattelin, het creatieve brein achter de formatie Mister Pink en een pionier binnen het Pink Floyd Tribute circuit in Nederland, voegt zijn touch toe aan de avond. De muzikanten van Mister Pink, allen professionals, zullen deze avond vertolken wat betekent als muzikale passie wordt gecombineerd met een diepzinnig doel. Een avond waar muziek en een hart voor kinderen samen de hoofdrol spelen, wacht op een publiek dat getuige wil zijn van een artistieke samensmelting ter ondersteuning van een prachtig doel.

Met het succes van voorgaande jaren, waar het samenbrengen van verschillende muziekstijlen niet alleen harten raakte, maar ook fondsen wierf, wijst alles erop dat "Symphonic Pink Floyd for War Child" weer een onvergetelijke ervaring zal zijn. De toewijding van alle betrokken partijen, van de muzikanten tot de organisatoren en vrijwilligers, weerspiegelt de gezamenlijke passie om door kunst een bijdrage te leveren aan een betere wereld. De verwachte opbrengst van de avond zal rechtstreeks ten goede komen aan War Child en hun inzet voor kinderen in conflictgebieden, met als doel hen een kans te bieden op een toekomst zonder geweld.

De queeste naar harmonie, zowel in de muziek als in het leven van kinderen in nood, resoneert door in elke noot die gespeeld. Iedereen is welkom om deel uit te maken van deze avond, niet alleen als toeschouwer van een concert, maar als een partner in de missie om kinderen over de hele wereld hoop en hulp te bieden. De aanwezigheid van mensen is essentieel in een symfonie die ver buiten het podium weerklinkt.

Waarom War Child?

Helaas is er slecht nieuws. Het aantal kinderen dat in conflictgebieden opgroeit, is met 15 procent gestegen naar maar liefst 230 miljoen. Vanwege de oorlog in Oekraïne wordt verwacht dat dit cijfer dramatisch zal toenemen. Daarnaast zijn er veel kinderen slachtoffer van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Daarom gaat War Child met nog meer toewijding en overtuiging hun werk doen. Dat is meer dan ooit noodzakelijk.

 

Dit is een bericht uit het nieuwsarchief. Klik hier voor actueel prognieuws.

Concertagenda

dinsdag 23 juli 2024

IZZ - CREA, Amsterdam

IZZ

dinsdag 23 juli 2024 - 20:00

CREA, Amsterdam

woensdag 7 augustus 2024

Opeth - 013, Tilburg

Opeth

woensdag 7 augustus 2024 - 20:00

013, Tilburg

dinsdag 13 augustus 2024

Crippled Black Phoenix - Poppodium Boerderij, Zoetermeer

Crippled Black Phoenix

dinsdag 13 augustus 2024 - 20:00

Poppodium Boerderij, Zoetermeer

woensdag 14 augustus 2024

The Omnific - Merleyn, Nijmegen

The Omnific

woensdag 14 augustus 2024 - 20:00

Merleyn, Nijmegen

zaterdag 17 augustus 2024

Complexity Fest - Patronaat, Haarlem

Complexity Fest

Plini

zaterdag 17 augustus 2024 - 15:00

Patronaat, Haarlem

dinsdag 20 augustus 2024

Kyros - Poppodium Boerderij, Zoetermeer

Kyros

Voorprogramma: An Endless Sporadic

dinsdag 20 augustus 2024 - 20:00

Poppodium Boerderij, Zoetermeer

zaterdag 24 augustus 2024

Pelagic festival - Muziekgieterij, Maastricht

Pelagic festival

Ihsahn, The Ocean, And So I Watch You From Afar etc.

zaterdag 24 augustus 2024 - 20:00

Muziekgieterij, Maastricht

Edward Reekers - The Liberty Project - Poppodium Boerderij, Zoetermeer

Edward Reekers - The Liberty Project

zaterdag 24 augustus 2024 - 20:00

Poppodium Boerderij, Zoetermeer

Bekijk de volledige agenda »

Advertenties

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang elke week het nieuws en de prog-rock agenda in je mailbox.

Word abonnee!!

Word nu abonnee van iO Pages en ontvang 7 x per jaar een rijk geïllustreerd magazine met alles wat je weten wilt over progressive rock. Er ligt ook nog een welkomstgeschenk voor je klaar! Lees verder ».

Volg iO Pages ook op

Facebook Twitter Instagram

© 2024 - website by cubique den haag