Progressive rock nieuws

Armed Cloud presenteert debuutalbum in Willemeen

woensdag 29 april 2015

Armed Cloud presenteert debuutalbum in Willemeen

De symphonische metalformatie Armed Cloud maakt zich op voor een belangrijke mijlpaal. Op zaterdag 9 mei presenteert het ambitieuze vijftal haar debuutalbum ‘Obsidian Desert' in het Arnhemse cultuurpodium Willemeen.
De geschiedenis van Armed Cloud begint in 2011. Het idee om een nieuwe band te vormen komt van gitarist Wouter van der Veen en bassist Boris Suvee. Met de toetreding van zanger Daan Dekker, toetsenist Remco van der Veen en drummer Kevin Brandts is in 2012 is de line-up compleet en wordt de EP 'Shroud of Rain' uitgebracht. Het levert de band lovende kritieken op en wordt beloond met optredens in onder meer Cultuurpodium Boerderij, W2, De Groene Engel en Stairway to Heaven. In 2014 overweldigt Armed Cloud de jury én het publiek tijdens de finale van JamPop en strijkt de hoofdprijs op.
In datzelfde jaar start de band met het schrijven van de muziek voor het debuutalbum 'Obsidian Desert'. Het resulteert in een tiental songs, variërend van krachtige progmetal tot sferische ballads. Mede door de komst van de ervaren drummer Rico Noijen heeft de band een steviger, voller geluid gekregen. Rode draad is de passie. Inspiratie haalt de band uit de muziek van Dream Theater, Queensrÿche, Rainbow, Iron Maiden en Sonata Arctica.
De band geeft blijk van ambitie door voor de studio-opnames af te reizen naar Düsseldorf (D). In de Spacelab Studios, die wordt gerund door Christian ‘Moschus' Moos (Delain, Wolverine en Haken), wordt in drie weken het materiaal opgenomen. Het album wordt tenslotte gemasterd in de vermaarde studio's van Eroc.
‘Obsidian Desert' word uitgebracht door het nieuwe label Maxxive Records, waarmee de band verzekerd is van wereldwijde distributie. Ook zal het album verkrijgbaar zijn via downloadstores (iTunes en Amazon) en op streamingdiensten (Spotify en anderen).
Op het affiche van de cd-presentatie prijken de namen van The Aurora Project en Trip Trigger als support-acts. De eerstgenoemde band werd in 1998 opgericht en geldt als een van bekendste in de Nederlandse progrockscene. Trip Trigger is een progmetal-formatie die sinds 2007 actief is. De band heeft een uitstekende live-reputatie en werkt momenteel aan haar debuutalbum.
Kaarten voor het optreden (á € 6,50) zijn verkrijgbaar op de website van Maxxive Records en, indien nog beschikbaar, aan de deur (€ 7,50). Willemeen is gevestigd aan het Willemsplein in het centrum van Arnhem. De deuren openen om 19.30 uur.

Dit is een bericht uit het nieuwsarchief. Klik hier voor actueel prognieuws.

Concertagenda

vrijdag 19 april 2024

Subsignal - Metropool, Hengelo

Subsignal

vrijdag 19 april 2024 - 20:00

Metropool, Hengelo

Wishbone Ash - Gigant, Apeldoorn

Wishbone Ash

vrijdag 19 april 2024 - 20:00

Gigant, Apeldoorn

Dry Land - C.Punt, Hoofddorp

Dry Land

Voorprogramma: Forgotten Sons

vrijdag 19 april 2024 - 20:00

C.Punt, Hoofddorp

Supertrap - Theater De Willem, Papendrecht

Supertrap

vrijdag 19 april 2024 - 20:15

Theater De Willem, Papendrecht

koop kaarten

donderdag 25 april 2024

Manfred Mann's Earth Band - Muziekgieterij, Maastricht

Manfred Mann's Earth Band

donderdag 25 april 2024 - 20:00

Muziekgieterij, Maastricht

The Musical Box - Muziekgebouw, Eindhoven

The Musical Box

donderdag 25 april 2024 - 20:15

Muziekgebouw, Eindhoven

vrijdag 26 april 2024

Manfred Mann’s Earth Band - Metropool, Hengelo

Manfred Mann’s Earth Band

vrijdag 26 april 2024 - 20:00

Metropool, Hengelo

zaterdag 27 april 2024

Manfred Mann’s Earth Band - Poppodium Boerderij, Zoetermeer

Manfred Mann’s Earth Band

zaterdag 27 april 2024 - 20:00

Poppodium Boerderij, Zoetermeer

Bekijk de volledige agenda »

Advertenties

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang elke week het nieuws en de prog-rock agenda in je mailbox.

Word abonnee!!

Word nu abonnee van iO Pages en ontvang 7 x per jaar een rijk geïllustreerd magazine met alles wat je weten wilt over progressive rock. Er ligt ook nog een welkomstgeschenk voor je klaar! Lees verder ».

Volg iO Pages ook op

Facebook Twitter Instagram

© 2024 - website by cubique den haag