iO Pages Festival nieuws

10-11-2016: nieuwe videoclip Iamthemorning

Van Reprise of Light No Light is een video gemaakt, kijk hier.

 

13-10-2016: CD ruilbeurs

Neem je eigen cd's/lp's/dvd's mee die je wilt ruilen met andere festivalbezoekers. Tussen 14.00 en 15.00 uur is er een ruimte beschikbaar met tafels waar je ruil/koopwaar uitgestald kan worden.


13-10-2016: Verloting

Onder alle aanwezige abonnees gaan we actuele progcd's verloten.

 

13-10-2016: Foto expositie

Het programma is uitgebreid met een foto expositie. De Duitse fotograaf Kai R. Joachim laat zijn foto's zien van proghelden gemaakt in de serie Metaphors - Faces of Rock.

 

10-10-2016: Internationale interesse 

Gelukkig spreekt het programma van het iO Pages Progfestival vele mensen aan. De kaartverkoop gaat voorspoedig en we zien kaartjes verkocht worden aan fans uit de volgende landen :
Portugal
UK
Belgie
Frankrijk
Duitsland
Noorwegen
Zwitserland

Met de 36 muzikanten die acte de presence gaan geven en het aanvullende programma van workshops, films, ruilbeurs etc. beloofd het een mooie belevingsdag te worden.  

 

6-10-2016: Tijdschema gepubliceerd

Bekijk hier het tijdschema van het iO Pages progfestival op 12 november 


6-10-2016: Video´s Marcel Singor genomineerd

Marcel Singor´s videos "Authority" en "Technicolor" zijn genomineerd voor de beste Europeese music video award van het Kapow intergalactic film festival in Californië, USA.

 

12-9-2016: Tim Bowness en Iamthemorning samen op het podium

Na het winnen van de Prog Award voor het beste progalbum van het jaar door Iamthemorning kwam het idee bij Tim Bowness om met de Russische band een unieke samenwerking aan te gaan op het podium. Naast het spelen van hun eigen reportoire zullen ze tijdens het iO Pages progfestival elkaar begeleiden, elkaar's nummers spelen zodat er unieke uitvoeringen te horen zullen zijn.

 

7-9-2016: BBC radio interview met Iamthemorning

Luister hier naar het interview op de BBc radio naar aanleiding van het winnen van de Prog Award 

 

2-9-2016: Iamthemorning wint Award

Festivalband Iamthemorining heeft in de categorie Album van het Jaar, de Progressive Music Award gewonnen voor het abum Lighthouse. De verkiezing werd georganiseerd door het Engelse Prog magazine.

iam.jpg

5-8-2016: Iamthemorning op New Species

Het nummer Chalk and Coal van festivalband Iamthemourning staat op de gratis cd New Species volume 25 die alle abonnees ontvangen op 2 september als iO Pages 138 uit komt.  

 

28-7-2016 : Gratis cd voor bezoekers

Aan de eerste 100 bezoekers mogen we bij binnenkomst de Kscope Collection CD No 7 uitreiken!

 

25-7-2016: John Bollenberg gaat presenteren

iO Pages medewerker John Bollenberg gaat de presentatie verzorgen tijdens het iO Pages progfestival. Met humor en het mooie Vlaamse accent is John een vertrouwd gezicht op het podium bij de bandaankondigingen, denk bijvoorbeeld aan Symforce en Progdreams. 

 

11-7-2016 : Anneke van Giersbergen komt ook naar Ulft

Anneke van Giersbergen komt persoonlijk haar iO Pages Prog Award voor the Gentle Storm in ontvangst nemen. Bovendien zal ze het podium beklimmen om enkele nummers acoustisch ten gehore te brengen. 

5-7-2016 : Lesoir strikt toproducers

De Limburgse band Lesoir zal begin oktober richting Cornwall afzakken om daar in de wereldberoemde Sawmills studio zijn vierde album op te nemen, samen met producers John Cornfield (Muse) en Bruce Soord (The Pineapple Thief).

De Sawmills studio (Golant, Cornwall UK) is alleen maar bereikbaar per boot en heeft een indrukwekkende CV van bands die er hun (debuut) album hebben opgenomen, zoals Muse, Oasis, Supergrass, The Verve, Robert Plant, New Model Army, Swans, Kashmir en vele anderen. Lesoir zal de eerste Nederlandse band zijn die hier gaat opnemen.

27-6-2016 : Riverside film 

Een van de zalen van de DRU zal gebruikt worden voor het filmprogamma. Mooie en/of unieke progfilms zullen vertoond gaan worden. We gaan zeker 1-2 unieke live shows van Riverside tonen vanuit de John Vis dvd collectie. John is de vaste filmer van Riverside en heeft door de jaren heen voor menig progband een fraaie dvd gefilmd.

24-6-2016 : Ook culinair genieten op het iO Pages festival

Van 17:30 tot 19:30 uur serveren wij een Prog Buffet in de Conferentiezaal: een uitgebreid buffet met diverse salades, soepen, warme en koude gerechten. Vooraf reserveren is gewenst en kan via 0315-714358 of via info@drucultuurfabriek.nl. Het buffet bedraagt € 13,50 als je vooraf gereserveerd hebt. De normale prijs is € 15,50. Betaling op de avond zelf.
Liever van de kaart eten? Grand café Het Schaftlokaal biedt een uitgebreide kaart. Ook hier is reserveren aanbevolen.

 

23-6-2016 : Workshop 5

Vandaag maken we de vijfde workshop bekend dat gaat plaatsvinden tijdens het iO Pages festival op 12 november : Crystal Spotlight


Crystal Spotlight is een bedrijf dat websites bouwt/beheert, sociale media verzorgt en ook video's maakt. Ze doen het website beheer en succesvolle sociale media marketing voor o.a. Steven Wilson, Jethro Tull, Haken, Gazpacho en vele anderen.
Crystal Spotlight zal demonstraties verzorgen, uitleg en advies geven.

 

22-6-2016 : Workshop 4

Vandaag maken we de vierde workshop bekend dat gaat plaatsvinden tijdens het iO Pages festival op 12 november : Marcel Singor

De gitarist geeft aan: "Ik ga een gitaarworkshop verzorgen. Ik speel een aantal instrumentale nummers met backing tracks speciaal hiervoor (normaal zit praktisch overal zang bij) en vertel over de verschillende aspecten van het gitaarspel zoals expressie, techniek, oefenen, invloeden, ontwikkeling. Alles gaat echter meestal een andere kant op door de (zeer welkome) vragen die vanuit het publiek worden gesteld."

 

21-6-2016 : Workshop 3

Vandaag maken we de derde workshop bekend dat gaat plaatsvinden tijdens het iO Pages festival op 12 november : . Tim Bowness

Tim gaat een Q&A sessie houden over zijn carrière. Over zijn werk als solo artiest tot het werken met No-man en Steven Wilson.

20-6-2016 : Workshop 2

Vandaag maken we de tweede workshop bekend dat gaat plaatsvinden tijdens het iO Pages festival op 12 november : Iamthemorning


Gleb en Marjana gaan praten over de invloed van klassieke muziek op de moderne muziek. Ze zullen voorbeelden van melodieën spelen en alle vragen beantwoorden.

17-6-2016 : Workshop 1

Vandaag maken we de eerste workshop bekend dat gaat plaatsvinden tijdens het iO Pages festival op 12 november : Gazpacho

Thomas Andersen gaat vertellen hoe een Gazpacho album tot stand komt. Je kunt naar stukjes demo's luisteren van de eerste ideeën tot aan de definitieve versie van een nummer met uitleg van het proces. Verwacht de gebruikelijke gekte maar ook een mooi inkijkje hoe Gazpacho werkt en krijg daardoor een beter begrip over de typische Gazpacho muziek. Vragen mogen worden gesteld over alles inclusief de beroemde donkere teksten! 

 

16-6-2016 : Iamthemorning

Iamthemoring is genomineerd voor de Vanguard Award door het Engelse tijdschrift PROG en met het album Lighthouse maken ze kans op de Progressive Music Awards 2016 voor het beste album. Tweevoudig genomineerd, een mooie prestatie voor deze nog jonge band, in november te bewonderen op het podium van de DRU tijdens het iO Pages festival op 12 november!

 

1-6-2016 : Gazpacho

De band is druk bezig aan de opvolger van Molok maar zal ter ere van het 20-jarige bestaan van de band een exclusieve show op het iO Pages festival geven. Centraal zal daarbij de tiende verjaardag van het album Night staan, het album wordt integraal gespeeld. Om goed voor de dag te komen heeft Gazpacho besloten om in thuisstad Oslo een warm up show voorafgaand aan het optreden in Ulft te doen.

 

iO Pages Festival 2016

IO Pages Festival 2016

Advertenties

Volg iO Pages ook op

Facebook Twitter Instagram

© 2022 - website by cubique den haag